Komplet guide til din nedrivning

Gode råd til din nedrivning

Har du købt et hus, hvor det er så gammelt og slidt, at en nedrivning er nødvendig? Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at du nøje planlægger hele processen. Der er flere praktiske og lovgivningsmæssige ting, du skal være opmærksom på. Skal du fx søge om tilladelse? Hvad skal du regne med det koster? Dette er nogle af de ting, vi vil komme ind på i dette indlæg.

Vær opmærksom på disse juridiske ting

Det er vigtigt at du inden projektet påbegyndes, sætter dig ind i de juridiske ting omkring nedrivningen. F.eks. skal du senest 2 uger før nedrivningen, anmelde det til kommunen. Gør du ikke dette, kan du ende med at få en bøde. I anmeldelsen skal du bl.a. opgive adresse, bygningsidentifikation og matrikelbetegnelse. Hvis du kun skal nedrive mindre byggerier såsom en carport, er det ikke nødvendigt at indberette det til kommunen.

Hvis du ikke har styr på den juridiske del af nedrivningen, vil vi klart anbefale at at få en rådgiver med ind over. Du kan også vælge at kontakte kommunen selv. Så vil de forsøge at gøre dig klogere på emnet. 

Få bortskaffet affaldet korrekt

Det er vigtigt at du inden nedrivningen har overvejet, hvordan du vil skaffe dig af med affaldet. Miljøskadeligt affald må nemlig ikke komme på genbrugspladsen, og skal afskaffes på en miljøvenlig måde. Det kan give bøde, hvis du ikke kan fremvise hvordan affaldet er blevet bortskaffet. 

Hvis nedrivningen er på mere end 10 kvm skal der foretages en miljøscreening. Her skal bygningen tjekkes igennem for miljøskadelige stoffer, så det kan blive bortskaffet korrekt. Herefter kan selve nedrivningen påbegyndes.

Indhent tilbud fra professionelle firmaer

Har du ikke erfaring med nedrivning, og er du i tvivl om hvor du skal starte? Så kan det være en god idé at få et professionelt nedrivningsfirma til at gøre det. Vi samarbejder med en række firmaer der kan hjælpe med at komme i mål med dit projekt. Det er vigtigt at du gennemlæser tilbuddene, så du er sikker på hvad de indeholder. 

Nogle tilbud vil være inkl. bortskaffelse af affald, og hos andre vil det ikke være inkluderet. Vi anbefaler at du får et samlet tilbud, så du ikke skal koordinere med flere forskellige firmaer.

Se mere

Olieskift tjek
Gode tips

Olieskift

Hvorfor er et olieskift essentielt? Motorolien agerer som et livsvigtigt smøremiddel og sikrer, at motorens bevægelige dele opererer uden skadelig friktion. Over tid nedbrydes oliens egenskaber, hvilket

Indhent et tilbud